Träning/Tävling

Aktiviteter

 

Klubben har träning och spel varje helgfri torsdag . Varannan helgfri tisdag under inomhussäsongen (jämna veckor) har vi en intern tävling, för medlemmarna, med fyra matcher. Övriga helgfria tisdagar vanlig träning och spel. Vi spelar mellan kl 13-16.

 BK Esplanads regler och rutiner i samband med externa tävlingar.

Styrelsen har beslutat om vilka regler som skall gälla för klubbens medlemmar vad avser lagsammansättning, anmälningsavgifter och reseersättning.

Detta finns anslaget i Boulehallen.


 

Interna tävlingar i hallen för BK Esplanads medlemmar

Klicka på bilden !

 

 

 

 

 

Håll koll på anslagstavlan i Hallen för ytterligare information

 

 

Andra tävlingar i hallen eller på utebanorna, som ej fordrar tävlingslicens

---

Licenstävlingar i Gefle Boulecenter den närmaste tiden

           
           
           

                                                                            

Övriga licenstävlingar på andra platser inom Svealands Bouleförbund den närmaste tiden

Preliminärt spelprogram . Ändringar av spelplanen kan förekomma under året.

 

Du som är intresserad av att tävla kan även gå in och titta på:

Tävlingskalender/Svbf/V65

 

images.jpg 

 

Tävlingsformerna i boule är trippel, dubbel och singel. I trippel spelar tre personer i ett lag mot ett annat trippellag. Dubbel innebär att två personer spelar tillsammans i ett lag och möter ett annat dubbelpar. I singel spelar en spelare mot en annan. I trippel har varje spelare två klot. I dubbel och singel har varje spelare tre klot.

Förutom träningspassen på tis- och torsdagar anordnar klubben ett antal interna tävlingar varje år med priser till de främsta. Exempel på sådana tävlingar är

BK Esplanads medlemmar deltar i varierande utsträckning i andra externa tävlingar för licensierade spelare, varav den största är SM, som samlar ett stort antal spelare från hela Sverige och där man tävlar i olika åldersklasser och discipliner.

Tävlingslicens

Ett säkert sätt att utveckla sig till att bli en bättre boulespelare är att tävla, tävla och återigen tävla – både mot kamrater inom klubben, men också – och mer givande – mot spelare från andra klubbar, såväl lokalt som regionalt och nationellt.

Har man den minsta gnutta tävlingsinstinkt, finns det inget som är roligare inom boulesporten än att testa sin förmåga mot andra genom att anmäla sig till någon/några av de många tävlingar som anordnas av klubbarna i landet. Dessa klubbar finns såväl regionalt inom Svealands Bouleförbund (som vi tillhör) som inom övriga Sverige. Det finns mer än 250 bouleklubbar i landet anslutna till Svenska Bouleförbundet. Dock kan man inte ta det här steget ut på tävlingsbanan utan att skaffa sig en tävlingslicens. Den ansöker du om via din egen klubb och den kostar f n 250 kronor och utställs av Svenska Bouleförbundet. Du behöver inga särskilda meriter för att söka licensen. Fr o m 2017 finns möjlighet för nya medlemmar att skaffa en tävlingslicens för endast 100 kronor första tävlingsåret. Licensen kallas introduktionslicensÄven medlem som inte haft registrerad licens de tre senaste åren kan få en introduktionslicens för 100 kronor.

Med beviljad licens öppnas alla tävlingsportar. I Svenska Bouleförbundets årliga Tävlingskalender, finns alla tävlingar i Sverige listade. Tävlingarna är nationella, regionala och lokala och är indelade i klasser som Juniorer, Öppen klass, Veteran 55 och Veteran 65. Höjdpunkten varje år är naturligtvis SM, som anordnas en sommarvecka på olika håll i vårt avlånga bouleland.

Ansökan om tävlingslicens söker du hos kassören i BK Esplanad.

Tränings-/tävlingskläder

Klubben tillhandahåller subventionerade tränings-/tävlingskläder med klubbmärket på plagget. I sortimentet ingår kortärmad tröja, långärmad tröja,väst,jacka och keps. För  beställning, kontakta Bengt eller Margareta Persson, tel 026 – 19 73 24, 070 – 391 94 89.

kortarmad-troja.jpg         langarmad-troja.jpg 

Kortärmad luftig tröja 80 kr                                           Långärmad varm tröja 150 kr                

 

vast.jpg        jacka.jpg

                         Väst 140 kr                                                        Jacka 140 kr

 

kepa.jpg 

                     Keps 40 kr