Gammalt Material

 

Svea Indoor 2016-2017

Silvermedaljörer i V65 klassen blev  BK Esplanad från Gävle
Lars Boussard, Svante Engelmark, Rigmor Sundberg . Per Nordström och Ethel Forsberg 

Precis som tidigare letar vi febrilt efter de kompletta resultaten och kommer att redovisa dessa om vi lyckas.

Resultat från Svea Indoor Veteran 65 Final (LBJ)

V65 2+2 Monrad    Antal lag 26

Placering Förnamn Efternamn Licensnr Klubb
1 Upsala Petanque Club 3   UPS
2 BK Esplanad 2   ESP
3 La Boule Joyeuse GPK 3   LBJ
3 Föreningen Falu Boule   FFB
5 BK Esplanad 1   ESP
5 Upsala Petanque Club 1   UPS
5 BK Esplanad 3   ESP
5 La Boule Joyeuse GPK 2   LBJ

 

 

Seriespelet i E-tuna

Hej, sänder en hälsning från Seriespelet i Eskilstuna  / Göran

 

 

Här kommer några rader från helgens äventyr i E-tuna. Serie-spelet är igång! Lördag-söndag 17-18 juni spelades första vändan i årets seriespel i Eskilstuna i strålande sommarväder med en ”dusch” på lördagseftermiddagen.
Esplanad deltog enl. följande:
Lag 1.Lars-Erik Höjland-Hans-gösta Olsson-Lasse Boussard.
Lag 2: Göran o Monica Forsberg, Inger Carlsson.
Lördagens spel slutade med totalt 3 poäng efter 1-1 mot Örsundsbro. 0-2 mot Näs. 2-0 mot Uppsala. (Summa 3 poäng av 6).
I söndagens matcher mot Örsundsbro och Uppsala var det spännande möten med kraftiga underlägen i en del matcher - men som kunde vändas till vinster. (Revansch att fodra mot Näs i nästa spelomgång). Spännande blev det ända i till slutet: Ställning 12-12: Efter bl a ett par lilleflyttar ligger Uppsala med två poängklot för 13 båda inom 8 cm när Lars-Erik med matchens och dagens sista klot lägger in och tar hem matchen med ca 5 mm.
Söndagens resultat: 4 poäng av 4 möjliga! Esplanad leder därmed gruppen före Näs. Totalt 7 poäng av 10 möjliga känns som en bra insats, efter som Esplanad dessutom flyttats upp från div 4 till 3A pga avhopp. /Lasse B

 

 


Årsmötet 31 mars 2017

Drygt 40 medlemmar deltog på årsmötet. Det får väl anses som ett hyfsat deltagande även om det funnits plats för fler. De ordinarie årsmötespunkterna drogs snabbt igenom av ordf Lars Erik Höjland. Styrelsen består nu - förutom Lars Erik - av Inger Carlsson, Rolf Svanbom, Ethel Forsberg och Jerry Dalborg.
Medlemsavgiften är oförändrad - 300:- trots att vi tappat ett antal medlemmar i år. I budget för 2017 lades en extra post om 30000:- in, tänkt att användas på något trivselhöjande sätt. Vad eller hur vet vi inte ännu. Sören och Hubbe underhöll oss med musik och historier och maten, vinet och ölen smakade alldeles utmärkt.

Bilder från kvällen hittar du i vårt fotoalbum HÄR


 22 november 2016

Olle Blid

Det är med sorg vi måste meddela att vår vän och kamrat Olle (Olof) Blid har avlidit i en ålder av 86 år. Han somnade in den 18:e november och sörjs av hustrun Lena och barnen samt vännerna i BK Esplanad.
Olle var ordförande i BK Esplanad mellan åren 2000 - 2006 innan han lämnade över till Ralph.
Våra tankar går till Olles familj

Lars-Erik Höjland


 

 GBS Jubileumsfest 22/10 2016

Lördagen den 22 oktober firade Gävle Boulesällskap sitt 10-årsjubileum med fest i Boulehallen.

Uppslutningen var god med drygt 100 deltagare, som kom för att äta god mat, umgås och lyssna på Sören och Hubbe.
Lars-Erik Höjland fick jobba hårt i baren innan alla tog för sig av all den goda maten som serverades.

Utöver detta så fick vi även en dansuppvisning i brasiliansk dans som avslutades med att ett antal frivilliga själva fick prova på stegen

Under kvällen delades också ut priser till dem som höll sig framme i Jubileumskulan, där bl a Birgit och Egart var ett av paren.


 Ralph lämnar över....

Jerry Dalborg tar över Esplanads hemsida

Det såg länge mörkt ut när det gällde att hitta en ny webbredaktör för vår hemsida. Men när tiden nästan runnit ut inför min flyttning från Gävle, gav Jerry ett positivt besked på min förfrågan om att ta över sidan efter mig. Enligt hans önskan kommer Esplanads styrelse att bistå med textmaterial till hemsidan.

För mig har uppbyggnaden och skrivandet på hemsidan varit en stimulerande och rolig uppgift, inte minst för att många har uttryckt sin uppskattning över sidans tillkomst och innehåll. Jag kommer att sakna den här sysslan liksom jag kommer att sakna er, mina kära klubbkamrater i Esplanad. Ni har gjort min tolvåriga vistelse i Gävle till en synnerligen positiv och innehållsrik tid i mitt liv. Jag önskar Lars-Erik och Jerry lycka till i deras nya uppdrag som ordförande respektive webbredaktör samtidigt som jag nu tackar för mig och drar iväg till Norrtälje.

Tack allesammans - fortsätt spela boule och träffa era härliga klubbkamrater i friskvårdande möten och tävlingar så länge ni orkar!

Ralph